ZDROWY TALERZ Zupa serowa z brokułami

231

Nie wiem jaka historia wiąże się z tą zupą i kto ją wymyślił, ale wiem jedno, w USA jest naprawdę popularna. Wiąże się to zapewne z genialnym połączniem kremowej konsystencji sera z delikatnie ugotowanymi brokułami. Zapewniam, że ta zupa już po pierwszym razie zagości na stałe w waszym menu. Dzisiaj, u nas w przepysznej wersji wegańskiej.
Składniki:
2 ząbki czosnku
1.5 szklanki marchewki (obrana i pokrojona w kostkę)
1.25 szklanki ziemniaków (obrane i pokrojone w kostkę)
1 łyżka majonezu roślinnego
szklanki nerkowców
łyżeczki soli
1 łyżeczka przyprawy warzywnej
3.5 szklanki bulionu warzywnego
1 mała cebula
4 łyżki płatków drożdżowych
4 szklanki ugotowanych brokułów

Sposób przyrządzenia
Marchewkę, cebulę i ziemniaki gotujemy w bulionie warzywnym z przyprawami, dodając na koniec gotowania nerkowce. Następnie całość miksujemy w blenderze na jednolitą masę. Do zmiksowanej masy dodajemy ugotowane, pokrojone brokuły i mieszamy. Podajemy z chlebem czosnkowym.

www.zdrowiezwyboru.pl

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here